Voorkant HCdG.jpg
Beste Prijs Garantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Waar Groningen begint

Hotel Corps de Garde is gevestigd in een authentiek en historisch pand in de Oude Boteringestraat. Een pand dat in de 17e eeuw diende als wachthuis voor militairen en stadwachters om de stad te bewaken. Voor maar liefst 5780 florijnen werd het ontwerp van timmerman Berent Geerts werkelijkheid. In de 18e eeuw werd de topgevel vervangen door een kroonlijst, die tot op heden nog steeds duidelijk zichtbaar is. Het pand kreeg begin vorige eeuw dan ook dichterlijk de bijnaam ‘de krijgsmacht op kolommen’ terwijl stadjers spraken over ‘Kortegaard’. Na een grote renovatie in 2021 is het pand omgetoverd tot boetiekhotel waar de eeuwenoude elementen samenkomen met het moderne en kleurrijke leven.

Hier komen verleden, heden en toekomst samen. Koesteren we de kracht van tijd, de verhalen en sporen uit het verleden om zo het huidige drukke tijdsbesef even los te laten. Hotel Corps de Garde is de perfecte plek voor het begin van jouw avontuur om alles wat Groningen biedt te ontdekken: dit is waar Groningen begint.

 

HOTEL

Hotel Corps de Garde is gelegen in hartje Groningen. Met 19 kamers het ideale hotel waar aandacht, luxe en verbinding centraal staan. Een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor een onvergetelijke beleving. Op ieder moment van de dag. Hier staat de tijd even stil en ervaar je rust en ruimte dankzij onze intieme en persoonlijke aandacht. Zowel in ons hotel als in onze Brasserie Corps. Geniet van een heerlijk versbereid ontbijt en lunch. Een goed begin van je dag en een moment van rust. Of ontdek de stad, waar het bruisende en levendige nu centraal staan en beleef Groningen op haar mooist.

Wij geloven dat als je tijd vrijmaakt voor ontspanning, je daarna met een hoofd vol nieuwe ideeën en ambitieuze plannen terug kunt naar het doodnormale bestaan. Maar beloof ons dat je ook na deze onvergetelijke ervaring, af en toe de tijd neemt om stil te staan. Geniet, dat is de kracht van Corps de Garde.

Brasserie

In Brasserie Corps zijn ook gasten die niet in het hotel verblijven elke dag meer dan welkom om te genieten van een lekker en uitgebreid ontbijt en een verse lunch. Daarnaast kunt u de hele dag door genieten van een romige cappuccino, een goed glas wijn of een speciaal biertje. In de avonduren serveren wij naast de borrel een uitgebreide borrelkaart.

Bekijk onze lunchkaart  Bekijk onze borrelkaart

Kamers

In onze negentien gerenoveerde en idyllische hotelkamers zijn persoonlijke aandacht en ambachtelijke gastvrijheid de basis. Hier vind je de tijd voor jezelf, voor elkaar en kun je écht genieten van het samenzijn. Ontsnap aan de dagelijkse bezigheden en zet je drukke bestaan even op hold. Even niet deurbroezen, maar de tijd nemen voor welverdiende rust. Jij bepaalt hoe je de tijd besteedt, wij hebben de perfecte kamer hiervoor gecreëerd. Toch nog wat werk gedaan krijgen? De zakelijke gast vindt in Corps de Garde een fijne en rustige werkomgeving om tot nieuwe ideeën en inspiratie te komen.

Bekijk onze kamers

Garde Hotels