historie 1 Corps de Garde.jpeg
Beste Prijs Garantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Historie

Hotel Corps de Garde is een authentiek boetiekhotel met een rijke geschiedenis die we koesteren. Waar verhalen hun sporen in de tijd hebben achtergelaten en nog steeds voelbaar aanwezig zijn. Maar dan wel met een moderne en kleurrijke twist. Juist hier voel je hoe het is om in het moment te leven. Het tijdsbesef even los te laten.

Het pand is in 1634 gebouwd als wachthuis voor militairen en stadswachters die de noordgrens van de stad bewaakten. In 1836 verloor het pand haar functie als hoofdwacht en werd het onderdeel van een nieuw landbouwmuseum. Later vestigde de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen zich in het pand. Waar Brasserie Corps zich nu bevindt, werden jonge predikanten opgeleid om hun landbouwkennis over te brengen op de boeren.
In 1903 volgde het sterrenkundig Laboratorium en van 1934 tot 1944 het Universiteitsmuseum. In 1989 verkocht de Universiteit het pand aan Joke Velthoven, die er in 1991 Auberge Corps de Guarde in vestigde. Het eeuwenoude pand kreeg een nieuwe bestemming: het werd een hotel. De naam werd later aangepast naar Corps de Garde.

In 2021 is het hotel met veel liefde verbouwd door de huidige eigenaren. Hotel Corps de Garde is nu een modern, fris en kleurrijk hotel, maar door de vele klassieke elementen die bewaard zijn gebleven, is de rijke historie nog altijd voelbaar.

Wij weten hoe het is om de behoefte te hebben het ruige leven even op hold te zetten. Om weer met elkaar te zijn en met beide benen in het nu te staan. Tijd is tenslotte een gegeven, maar het is aan jou om te bepalen hoe en met wie je deze besteedt. En de ideale locatie? Daar hebben wij voor gezorgd. Maak kennis met onze karakteristieke en moderne kamers.

Dit is waar Groningen begint, dit is Hotel Corps de Garde.